Mesaj către Mândruţă: Cu siguranţă că primarul este ridicol. Dar şi tu eşti un penibil!

Părerologul de serviciu al feisbuciştilor cu părul gras şi coşuri a mai dat o palmă la căcat! Sincer să fiu, tare nu mi-ar place să îl am în preajmă pe acest ,,formator de opinii” care duhneşte a frustrare şi lipsă de atenţie.
Deunăzi, starostele mâncătorilor de rahat de pe Facebook, cel care a legiferat înlocuirea c-ului cu k în mediile sociale, s-a trezit că nu poate tăcea în mod inteligent şi a trimis un mesaj ieşenilor. Din înaltul unor complexe de superioritate greu de explicat, Mândruţă purcede la o grea întreprindere făcând pe jurnalistul şi emiţând sentinţe scoase din puţul adânc al gândirii sale.
Din toată mascarada cu Nechita el, deontologul, trage concluzia că ieşenii sunt penibili şi că sunt descoinăciţi de premarele urbei în ale căror coaie, căzut în admiraţie, Lucian al nostru ne oferă un model de bărbăţie. În calitate de ieşean, încerc să îi răspund astfel încât mesajul meu să poată penetra pădurea de platitudini şi complexe de doi bani la umbra cărora Mândruţă îşi bâzâie opiniile la orice eveniment mediatic:
-Luciene, mamă! Nu trebuia să te iei de aiurea de nişte cetăţeni care nu au nici în clin nici în mânecă cu frustrările tale. Mai ales că din jignirea asta gratuită nu ies parale! Aici nu iese nici un comision ca atunci când strângi în spatele tău o grămadă de proşti şi zbieri din toţi bojocii pe sub ferestrele Guvernului împotriva lui Danone pentru a-i uşura lansarea lui Tnuva. Atunci, îmi amintesc că ai făcut o treabă bună, aşa că, cu siguranţă jupânul Eldar, ar trebui să-ţi mai aduci aminte de el, a fost generos cu tine! Acuma nu e cazul…
Când ieşi cu o ştire, e bine să ţi-o verifici din trei surse, sau cel puţin aşa am auzit eu că se face prin zonele în care datul cu părerea se face după nişte reguli. De aceea pot să-ţi ofer oricând, la alegere, numele a trei ieşeni ale căror testicule mă îndoiesc că ai putea să le cuprinzi cu mânuţele-ţi emasculate. Eu n-am să te fac analfabet şi hoţ precum Vanghelie şi nici golan ca şi Oprescu doar pentru că ai buletin de Bucureşti pentru că atunci aş intra într-o fractură logică care îţi este caracteristică.
Dă-mi voie să-ţi dau un sfat, Luciene… Unii dintre bărbaţi, când sunt speriaţi de tropăitul andropauzei se apucă brusc de tot feluri de schimbări în viaţă încercând să se tragă singuri în piept. Stai liniştit dragule şi nu te speria, andropauza nu e negrul ăla mare şi tatuat care te vizitează în somn! Unii se apucă de de descoperit gaura de la macaroană iar alţii, îşi cumpără decapotabile cu sute de cai sub capotă pentru a-şi demonstra bărbăţia tot mai bleagă. Tu, dragule, cel mai bine ar fi dacă ţi-ai lua un Jeep mare cu geamuri fumurii. Aşa, ai putea şi tu merge într-o poieniţă cu mândruţa ta blonduţă ca să-îi sâsâi sub fustiţă fără să te prindă presa de scandal. Aia pe care tu o dispreţuieşti declarativ şi o practici zilnic!
Şi un ultim sfat, Luciene mamă. Şmecheria este în Moldova, atunci când compari bărbăţia unor goriloi, nu e să compari blondele ci tratamentul aplicat lor de competitori. Ridicol, neridicol, Nichita al nostru, cel cu mâna grea, şi-a altoit ţărăneşte şi metodic concubina şi nu şi-a pişat ochii ca tine atunci când a rămas doar cu stânga, sora lui dreapta! Aşa că, şi din comparaţia asta ieşi cam şifonat când te hlizeşti cu un ciob de oală spartă!
În încheiere, Mândruţo dragă, din partea tuturor purtătorilor de cojones din târgul Ieşilor nu iţi transmit decât atât: Eşti penibil, măi coaie!