Unde sunt migranţii noştri?

Opiniunea publică (Intelectualii) – Ei bine! Ce zice soţietatea noastră? Ce zicem noi?… Iată ce zicem: această stare de lucruri este intolerabilă! (Aprobări în grup. Cu tărie). Până când să n-avem şi noi migranţii noştri?… Anglia-şi are migranţii săi, Franţa-şi are migranţii săi, până chiar şi Austria-şi are migranţii săi, în fine orice naţiune, oricare popor, oricare ţară îşi are migranţii săi. … Numai noi să n-avem migranţii noştri!… Cum zic: această stare de lucruri este intolerabilă, ea nu mai poate dura!(Aplauze frenetice. Pauză. Oratorul soarbe din pahar şi aruncă iar priviri scântâietoare în adunare. În momentul acesta mai mulţi inşi se mişcă în fund, pe unde apare Preşedintele turmentat şi Găbiţă în civil.)
Preşedintele Johannis: România, noi, nu suntem de acord cu cotele obligatorii! Suntem de acord, şi este o ofertă generoasă, să primim 1785 şi ceva de migranţi, dar nu mai mult! România nu poate primi nimic peste această sumă de persoane deoarece toţi aceşti oameni pe lângă cazare, masă, haine mai trebui să fie şi asimilaţi de acest popor…(Aplauze violente. Ovaţii ponderate) Ceea ce nu se poate şi este foarte greu.
Preşedintele Johannis: Este posibil ca România să fie obligată de Europa să primească o cotă mai mare de emigranţi decât ne-am dori dar, deşi nu suntem de acord, există o soluţie. În cazul în care acest deziderat va deveni strigent există oricând bani europeni care pot fi accesaţi iar România va putea să-şi construiască infrastuctura necesară pentru primirea acestor refugiaţi.
Opiniunea publică (aplauze): Bravo!
Gabi Oprea – Mandatul cu care plec la JAI este acelaşi. Suntem de acord cu ceea ce am vorbit – 1785 de migranţi, şi nu suntem de acord cu cotele obligatorii de impunere, care s-au agreat…. (Aplauze ritmice, ostăşeşti) Am luat de mai mult timp măsuri de a întări graniţa cu Serbia, facem permanent exerciţii cu toate forţele din Ministerul de Interne, am făcut astazi un proiect de lege care înăspreşte pedepsele pentru cei care se implică în traficul de persoane. (Aplauze entuziaste)..
Spiritul Tribunului decedat – (îngânat de mase mari de români cu ochii strălucind de patriotism): Nu voi, stimabile, să ştiu de Europa dumitale, eu voi să ştiu de România mea şi numai de România…Progresul, stimabile, progresul! În zadar veniţi cu gogoriţe, cu inventaţiuni antipatriotice, cu Europa, ca să amăgiţi opiniunea publică…(Aplauze frenetice). Să-şi vază de trebile ei Europa. Noi ne amestecăm în trebile ei? Nu… N-are prin urmare dreptul să se amestece în ale noastre…
CNA (clopoţind) Stimabile… nu…
Spiritul Tribunului decedat – Lăsaţi, domnilor, să mă întrerupă… nu mă tem de întreruperi! În Iaşi, de exemplu – permiteţi-mi această digresiune, este tristă, dar adevărată! – În Iaşi n-avem nici un primar în funcţie, niciunul!…
Opiniunea Publică (mişcată) – Aaa!…
Spiritul Tribunului decedat – Şi cu toate acestea oraşul e plin de şaormării şi de arabi! Explicaţi-mi acest fenomen, acest mister, dacă mă pot exprima astfel!
Opiniunea Publică: Bravo! (Aplauze)
Agenţia Reuters(comunicat oficial) – Nici un refugiat din Orientul Mijlociu nu a intrat în România. Deocamdată această ţară nu a intrat pe harta exodului.